poniedziałek, 22 stycznia 2018

Ekspresowe PIZZERINKI



Prostokątne pizzerinki z ciasta francuskiego, zaspokoją naszą ochotę na pizze. Naprawdę pysznie smakują, a i roboty przy nich tyle co nic. Gotowe ciasto francuskie i dodatki, które zawsze znajdziemy w lodówce. U mnie akurat walały się pomidorki i parę oliwek. Nie zapomnijcie o cebuli, najlepiej schować ją pod szynką, żeby się za bardzo nie spiekła. Świetne na imprezę, bo szybko, prosto i pysznie))


opakowanie ciasta francuskiego
klika plastrów szynki
pomidor lub kilka koktajlowych
mały kawałek sera żółtego
cebula 
oliwki
przecier lub ketchup
oregano

1). Ciasto francuskie wyciągnąć z lodówki. Po ok. 15 min. rozwinąć i pokroić na 8 prostokątów.
2). Posmarować każdy kawałek połową łyżeczki przecieru i posypać oregano.
3). Cebulę pokroić w cieniutkie półplastry i nałożyć na prostokąty.
4). Szynkę pokroić na kawałki położyć na cebulę.
5). Pomidorki i oliwki przekroić na pół i ułożyć.
6). Ser żółty zetrzeć na tarce lub pokroić w plastry.
7). Piec ok. 20 min. w temp. 190'C na blaszce wyłożonej papierem.


4 komentarze: